Voor 24 steden en gemeenten in Vlaanderen zijn er nog bezwaren hangende bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Dat meldt de Raad voor Verkiezingsbetwistingen vrijdag. Al de overige lokale verkiezingen zijn door de Raad geldig verklaard.

Wie een bezwaar wilde indienen in verband met de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018 had daarvoor 45 dagen de tijd. Die termijn is nu verstreken en de Raad voor Verkiezingsbetwistingen, het onafhankelijk Vlaams bestuursrechtscollege dat de bezwaren behandelt, verklaart de verkiezingen geldig voor de provincies, de Antwerpse districten en het overgrote deel van de Vlaamse steden en gemeenten.

Maar in 24 steden en gemeenten is er nog één of meer bezwaar hangende. Het gaat om: Berlaar, Bever, Bilzen, Brakel, De Haan, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Haaltert, Halen, Herentals, Kortemark, Kortenaken, Kortessem, Langemark-Poelkapelle, Lummen, Merelbeke, Nieuwerkerken, Oosterzele, Putte, Torhout, Vilvoorde, Wetteren en Zelzate.

De betrokken besturen en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans zijn hierover geïnformeerd. Zodra de Raad voor Verkiezingsbetwistingen een uitspraak doet over een bezwaar, publiceert de Dienst van de Bestuursrechtscolleges (DBRC) die uitspraak op de website. (Belga)